Vi bor i en villa på 150 kvm och har ett garage på 40 m2 i anslutning till villan. Vi värmer allt med en luft/vattenvärmepump, dessutom har vi en utomhuspool som idag värms av en separat värmepump. Båda värmepumparna är gamla och vi har fått kosta på dem lite väl pengar på reparationer de sista åren. Innan vintersäsongen i år tänkte vi se över vårt värmesystem. Jag tänker fortsätta med luft/vatten eftersom det är ekonomiskt men min fråga är: rekommenderar ni att jag köper en värmepump för både hus och pool eller skall jag köpa två separata, så som jag har det idag?

Med tanke på dina produkters ålder tycker jag att du skall satsa på ett helt nytt system. Livslängden på den typen av grejer är någonstans kring 20-25 år och det är ju precis vad de är nu. En luft/vattenvärmepump med panna som innehåller elpatron som komplement och en varmvattenberedare blir troligen rekommendationen till dig.

Poolen kan du mycket väl värma med samma värmepump men om det är lönt eller ej beror på installationskostnaderna för att koppla ihop de olika systemen. Ofta blir installationskostnaderna så pass stora att det är lika bra att satsa på en separat poolvärmepump, precis som du har det idag.

Vi säljer och monterar alla typer av värmepumpar och flera olika fabrikat, jag föreslår att vi bokar ett hembesök, så ser vi över ditt system och kommer med ett förslag och fast pris på en installation.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comment on this FAQ